Blogg

12 Januari 2017

Upplevelsen regerar - fattar politiken det?

När upplevelse och fakta går isär, vinner upplevelsen. En upplevd orättvisa föder förbittring och vänder väljare. Den politiker som bäst uttrycker den upplevda situationen, vinner valet. Vilket parti har verklig koll på orsak och sammanhang?

Posted by Jonathan Wennö, 0 kommentarer

Läs mer

10 Januari 2017

BRÅ missleder om förtroende

Idag kom Brottsförebyggande rådet (BRÅ) med sin stora genomarbetade undersökning, den nationella trygghetsundersökningen.

Posted by Toivo Sjörén, 2 kommentarer

Läs mer

5 Januari 2017

Försvarsfrågan växer i betydelse

I vår undersökning om hur bra olika samhällsfrågor sköts ser vi en kraftig förändring när det gäller försvaret. För drygt ett år sedan sade 53 procent att försvarsfrågan var misskött.

Posted by Toivo Sjörén, 0 kommentarer

Läs mer

19 December 2016

Framgångsrika chefer vågar vision och visar närvaro – är du en av dem?

Visst håller det svenska ledarskapet fortfarande hög klass men det har inte vad som behövs för att lyckas i framtiden. Därför backar vi i internationella rankinglistor. Har du vad som krävs för att tillhöra nästa generation svenska toppledare?

Posted by Maria Rosengren, 0 kommentarer

Läs mer

15 December 2016

Fem mediala framgångsfaktorer i opinionen

Hur det går för de politiska partierna beror på en rad olika faktorer. Vissa saker går att påverka medan andra är betydligt svårare. Kantar Sifo genomför flera löpande undersökningar där vi följer partierna i redaktionella och sociala medier, deras tonalitet och frågeprofil samt hur allmänheten uppfattar den. Utifrån dessa undersökningar och egna erfarenheter ser vi på Kantar Sifo fem faktorer som är särskilt viktiga för att nå framgång i opinionen.

Posted by Per Söderpalm, 0 kommentarer

Läs mer

Visar 1-5 av 24. Nästa ›